Jak nastavit červený displej na mobilu: Blokuje modré světlo a zlepší spánek

blokovat modre svetlo spanek

Máte problémy se spánkem? 😴 Zkuste červený displej! Když před spaním koukáte do mobilu, modré světlo, které displeje vyzařují, potlačuje produkci melatoninu (hormonu spánku). 🔵 Když ho tělo nemá dost, nedaří se vám usnout, možná se v noci budíte a ráno je těžší vstávat z postele. Poznáváte to? 🥱 Naštěstí existuje jednoduché řešení: červený displej. 🔴

📲 Máme pro vás jednoduchý návod krok za krokem. Přejděte do Nastavení a jakmile máte hotovo, stačí 3x rychle za sebou zmáčknout vypínací tlačítko z boku nebo Touch ID (v případě starších modelů). Abyste vrátili barvy do normálu, zase 3x rychle zmáčkněte.

Zapínejte si červený displej alespoň 1,5 hodiny před spaním.

Obrázek s návodem si můžete uložit do galerie a pohodlně přiblížit pro čtení. 😉

 

Jak nastavit červený displej 

Jak nastavit červený displej na Androidu

Operační systém Android bohužel nastavení červeného displeje neumožňují. V Google Play si ale můžete stáhnout různé aplikace, které modré světlo blokují. Blue Light Filter, F.lux či Twilight ale tyto složky světla neodstraňují úplně – pouze je tlumí. Nejlepší je software IRIS, které je dostupný pro mobilní telefony, tablety i počítače s operačními systémy Windows, Mac, Android i Linux. Modrou a zelenou složku displejů 100% odstraní, a navíc sníží jas monitorů.

 

Máte potíže se spaním a cítíte, že je na čase to řešit? 🥱 Napište nám svou situaci a naši profíci Vám poradí. 😉

Tým Profibio 💚